open-navfaktor-logo
search
Poboljšanje uvjeta
Veterinarskom fakultetu Općina Centar donirala 10.000 maraka
Donacija će biti iskorištena za finansiranje projekta popularizacije autohtonih vrsta domaćih životinja kroz edukativne radionice u osnovnim školama na području općine Centar
18.06.2019. u 15:02
get url
text

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada obrazovnih ustanova.

Općina Centar na ovaj način želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uvjete za obrazovanje. Stvaranju kvalitetnijih uvjeta za obrazovanje mladih Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku opreme za potrebe nastavnih procesa kao i u projekte koji se realiziraju u obrazovnim ustanovama.

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Veterinarskom fakultetu u Sarajevu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 10.000 konvertibilnih maraka.

Donacija će biti iskorištena za finansiranje projekta popularizacije autohtonih vrsta domaćih životinja kroz edukativne radionice u osnovnim školama na području općine Centar.

Općina Centar je unazad nekoliko godina izdvojila preko 100.000 maraka za sanaciju objekta te opremanje kabineta i učionica na ovom fakultetu, a u skladu sa mogućnostima, praksa pružanja finansijske pomoći visokoškolskim ustanovama od strane ove lokalne zajednice će i u budućnosti biti nastavljena, saopćeno je iz Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.