open-navfaktor-logo
search
Ulica Ramiza Salčina
Vijeće roditelja nakon odgađanja rušenja ograda: Da su se ranije poštovali zakoni vjerovatno se tragedija ne bi desila
Nakon što je jutros odgođeno rušenje ograda kuća u ulici Ramiza Salčina u sarajevskoj općini Novi Grad, oglasilo se Vijeće roditelja Osnovne škole "Aleksa Šantić".
17.05.2022. u 16:09
get url
text

VEZANI TEKST - Odgođeno rušenje ograda u ulici Ramiza Salčina, mještanima odluku saopćio policajac

- U vezi sa jutrošnjim sprečavanjem provedbe rješenja općinske inspekcije o rušenju ograda u kraku ulice Ramiza Salčina u kojem je 11. decembra 2021. godine stradao jedanaestogodišnji učenik naše škole, kao roditelji i komšije izražavamo svoju zatečenost pomanjkanjem empatije, nebrigom za opće dobro i nizom netačnih navoda u medijima od strane onih koji su spriječili provođenje rješenja – navodi Vijeće Roditelja Osnovne škole "Aleksa Šantić", te dodaju:

- Kao građani, dajemo punu podršku nadležnim općinskim i policijskim organima u provođenju zakona. Da smo kao zajednica ranije poštovali zakone vjerovatno se tragedija ne bi ni desila. 

Podsjećamo, nakon tragedije koja se dogodila 9. decembra 2021. godine kada je nakon što ga je udario kamion preminuo 11-godišnji učenik, nadležna inspekcija Općine Novi Grad najavila je da počinje rušenje ograda oko kuća u ulici Ramiza Salčina, kako bi se proširila cesta kojom se učenici kreću do osnovne škole.

Građani su se jutros okupili kako bi izrazili svoje protivljenje ovoj odluci inspekcije, ali su se razišli nakon što je rušenje odgođeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.