open-navfaktor-logo
search
Građani protestuju
Vijećnici u Kalesiji sebi povećali paušale, ali ne žele o tome govoriti, načelnik negoduje
Vijećnici u Općinskom vijeću Kalesije povećali su svoje paušale sa 350 KM na 650 KM. Nezadovoljni takvom odlukom, građani Kalesije jučer su protestovali i poručili da ne vjeruju obećanju jednom od vijećnika da će paušal dati u humanitarne svrhe. Kažu da je odluka "nemoralna" te su zatražili da se odluka poništi. 
13.07.2021. u 13:35
get url
text

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić ovakvu odluku smatra nepotrebnom iako su vijećnici iz njegove stranke (NES) glasali za povećanje paušala.

- Nisam saglasan s ovim, razgovarat ću s njima da ponište ovu odluku jer sada nije momenat, mi ta sredstva uopće nismo predvidjeli budžetom. Morao bi se raditi rebalans, a pitanje je odakle da osiguramo ta sredstva - kazao je Džafić.

VEZANI TEKST - Građani Kalesije protestirali zbog sramnog povećanja paušala vijećnicima

Istakao je da će insistirati da se odluka o povećanju paušala poništi.

Vijećnica Hasiba Kurtić iz Kluba SDA nije željela previše komentirati ovakvu odluku, te je poručila da će stranka svoj stav iznijeti nakon večerašnjeg sastanka.

Protiv odluke o povećanju paušala bila su samo tri vijećnika. 

Građani su poručili da nemaju ništa protiv visine paušala ukoliko ima rezultata, međutim protest su organizirali jer smatraju da rad vijećnika nije na zadovoljavajućem niovu.

Pokušali smo kontaktirati još nekoliko vijećnika kako bi prokomentirali povećanje paušala i jučerašnje proteste, ali odgovore nismo dobili. 

Protesti su ponovo najavljeni za septembar kada će se održati prva naredna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti prezentirani i rezultati peticije koju potpisuju nezadovoljni građani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.