Vatrogasci na terenu

Višesatna borba sa vatrenom stihijom: Lokaliziran požar na pijaci Arizona

Objavljeno: 14.04.2019. u 09:08

Za sada nema podataka da li je u požaru bilo povrijeđenih. Šteta koja je pričinjena tek se procjenjuje, a izgorio je veliki broj objekata u centru pijace

FOTO: tuzlanski.ba

Veliki požar na pijaci Arizona lokaliziran je, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nakon višesatne borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasne ekipe iz Gadačca, Srebenika i Brčkog uspjele su lokalizirati požar i trenutno se preduzima sve kako ne bi ponovo buknuo.  

Foto: tuzlanski.ba

Za sada nema podataka da li je u požaru bilo povrijeđenih. Šteta koja je pričinjena tek se procjenjuje, a izgorio je veliki broj objekata u centru pijace.

Nakon što vatrena stihija bude potpuno zaustavljena dežurni tužilac Tužilaštva TK i službenici MUP-a TK izvršit će uviđaj nakon čega će se detaljnije znati šta je pravi utrok požara, odnosno da li je on eventualno podmetnut. Već sada je vidljivo da će šteta biti slična onoj od prije tri godine, kada je u januarau 2016. godine u požaru na pijaci Arizona izgrojelo oko 500 štandova. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije