open-navfaktor-logo
search
Podjela novca
Višković: Moguća tužba protiv ministrice finansija FBiH
Radovan Višković, premijer RS-a, rekao je danas da je moguće da će podnijeti tužbu protiv Jelke Milićević, ministrice finansija FBiH, ukoliko na nekoliko narednih sastanaka ne dođe do dogovora o raspodjeli prikupljenih sredstava od PDV-a.
06.02.2020. u 13:48
get url
text

Višković je danas novinarima na pitanje o pregovorima sa FBiH o raspodjeli rekao da je sa FBiH uvijek sve problem.

-Imali smo dogovoreno pitanje "Elektroprenosa" i pitanje poravnanja. Vlada RS-a je svoj prijedlog poslala. Moram da kažem da smo poslali jedno od tri rješenja koja je kreirala FBiH - kazao je Višković i pojasnio da je FBiH predložila tri varijante, ali nakon što je Vlada RS-a prihvatila treću, našli su još neka sporna pitanja.

Rekao je da je moguće podnesu "u određenom momentu ako ne dođe do usaglašavanja i ličnu tužbu protiv ministrice finansija FBiH".

-Kao predsjednik Vlade RS-a dužan sam da štitim budžet RS-a, ona je za mene problem, osoba koja nije digla dva prsta, ona nanosi štetu budžetu RS-a i ja to neću tolerisati. Imat ćemo još par sastanaka na tu temu, ukoliko ne nađemo rješenje, ide lična tužba na ime i prezime, pa neka objasni sudu zašto nije glasala. U ovom momentu koeficijent raspodjele za RS trebao bi biti 32,60, a imamo 32,19. To je velika šteta za budžet i ne možemo dozvoliti da to traje u nedogled - kazao je Višković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.