open-navfaktor-logo
search
Vozio uprkos zabrani
Visokovci kod Zenice: Danas dženaza vozaču kamiona kojeg je orkanski vjetar gurnuo u provaliju u Hrvatskoj
Na mjesnom mezarju u Visokovcima kod Zenice danas poslije ikindija-namaza bit će klanjana dženaza Mustafi Kulaliću (36), vozaču kamiona koji je poginuo u stravičnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila u prizni kod Senja u Hrvatskoj.
14.01.2022. u 11:15
get url
text

Kako je ranije rečeno iz hrvatske policije, jak bočni udar vjetra je u ponedjeljak u provaliju survao kamion s poluprikolicom pri čemu je poginuo 36-godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine. On je, kako su naveli, tim dijelom Jadranske magistrale vozio uprkos  zabrani vožnje za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra.

Ličko-senjska policija u petak je saopćila kako je uviđajem utvrđeno da je nakon udara vjetra vozač kamiona bh. registracija izgubio nadzor te se s kamionom prevrnuo na lijevi bok, probio zaštitnu ogradu i s ceste sletio u provaliju duboku sedam metara.

Uviđaj je proveden odmah nakon što se smirio orkanski vjetar jer se iz sigurnosnih razloga nije mogao obaviti ranije, prenosi Hina.

Ta je dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Senja u vrijeme nesreće bila zatvorena za saobraćaj, jer je od 9. januara u 22 sata bila na snazi "zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.