open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Vjerskim zajednicama 90 hiljada maraka
Načelnik Nedžad Koldžo ugovore je potpisao sa predstavnicima tri konfesionalne zajednice koji predstavljaju islamsku, katoličku i pravoslavnu zajednicu
25.09.2018. u 13:51
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore sa predstavnicima vjerskih zajednica o dodjeli grant sredstava u ukupnom iznosu od  90.000 maraka koja su planirana u općinskom budžetu za 2018. godinu.

Ugovore su potpisali župnik Župnog ureda  Presvetog Trojstva Sarajevo vlč. Marinko Filipović, proto-stavrofor Jadran Danilović u ime Srpske pravoslavne crkve i parohije Dolačka u Novom Sarajevu i sekretar Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Muhamed Memić.

Na ovaj način nastavljena je kontinuirana saradnja sa sve tri konfesionalne zajednice koji predstavljaju islamsku, katoličku i pravoslavnu zajednicu.

Podjela sredstava je urađena u skladu sa izraženim potrebama i zahtjevima vjerskih zajednica, a odnose se na nabavku sredstava za održavanje i zaštitu objekata od propadanja, nabavku opreme i neophodnog inventara, te edukativne i vjersko-prosvjetne aktivnosti na području Općine Novo Sarajevo, navodi se u saopćenju.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.