open-navfaktor-logo
search
Samozapošljavanje
Vlasnicima 206 boračkih firmi u ZDK uplaćeno po 1.000 KM poticaja
Ministarstvo finansija doznačilo je po 1.000 maraka za 206 pripadnika branilačke populacije koji su ostvarili pravo na poticaje po programu samozapošljavanja "Biznis plus - varijanta B" i po tom osnovu zaključili ugovore s Ministarstvom za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.
11.12.2021. u 17:45
get url
text
Fahrudin Čolaković
Fahrudin Čolaković

- Ovaj dio programa odnosi se na korisnike poticaja samozapošljavanja, resornog ministarstva iz prethodnih godina, koji su zadržali poreznu registraciju i izmirili sve porezne obaveze, a poticaji se dodjeljuju u cilju pomoći u razdoblju krize izazvane pandemijom COVID-19 - rekao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Naglasio je da je u okviru transfera za poticaj zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica za 2021. godinu to ministarstvo dosad izdvojilo ukupno 951.000 KM, od čega je 100.000 KM namijenjeno za realizaciju Projekta sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida/poginulih branitelja, a u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona.

- Za dodjelu poticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije te samozapošljavanja po programima Prvi biznis i Biznis plus dosad je izdvojeno 851.000 KM - saopćila je Press služba ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.