open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a
Vlasnik kafića u Glamoču uhapšen jer nije zatvorio lokal
Pripadnici Policijske stanice Glamoč jučer su uhapsili I. S. (51), vlasnika caffe bara "Sušek" u Glamoču, zbog nepoštovanja odluke o zabrani rada ugostiteljskog objekta.
19.03.2020. u 11:48
get url
text

Policajci su u srijedu u 13 sati dojavu od Uprave za inspekcijske poslove Livanjskog kantona da se u spomenutom ugostiteljskom objektu nalazi pet gostiju, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Nakon dolaska pripadnika kantonalne inspekcije vlasnik je zaključao vrata ugostiteljskog objekta i onemogućio obavljanje nadzora. Na mjesto događaja izišli su i pripadnici PS Glamoč i zajedno s inspekcijom tražili od vlasnika da otvori objekat što je on i učinio u 13.50 sati uz, kako navode, drsko ponašanje.

Vlasnik je priveden u Policijsku stanicu Glamoč i nad njim je pokrenuta kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i krivično djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

U cilju provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Livanjskog kantona je donio odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata svih kategorija.

Odluka bi na snazi trebala ostati do 30. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.