open-navfaktor-logo
search
Emil Tedeschi
Vlasnik velike kompanije koja posluje u BiH: Ozbiljno razmišljamo o četverodnevnoj radnoj sedmici
Osnivač i vlasnik Atlantic grupe rekao je da ne bi trebalo razmišljati samo o tome kako privući kvalitetnu radnu snagu i stručnjake već i kako je zadržati
02.10.2019. u 22:11
get url
text
Emil Tedeschi

Osnivač i vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi rekao je u Beogradu da ne bi trebalo razmišljati samo o tome kako privući kvalitetnu radnu snagu i stručnjake već i kako je zadržati.
Tedeschi je na Consumer Rules Summitu naveo i da u Atlantic grupi rade na tome da korporativne uslove prilagode novonastaloj situaciji, da osiguraju fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće.

- Nadležni brinu i o čitavom nizu pogodnosti koje podrazumijevaju kvalitetan radni ambijent, korporativnu kulturu i dobar balans slobodnog i radnog vremena, a ozbiljno razmatramo mogućnost četverodnevne radne sedmice - rekao je Tedeschi.

Financije više, kako kaže, nisu presudni faktor za ostanak na radnom mjestu, na prvom mjestu je sigurnost a na drugom kvalitetu ambijenta u kome čovjek radi, kreće se i stvara. Dodao je da su glavne stvari koje nekoga privlače za rad u kompaniji osjećaj perspektive i reda.

Atlantic Grupa je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji s poznatim regionalnim robnim markama. Atlantic Grupa ukupno zapošljava oko 5.300 ljudi. Sjedište kompanije je u Zagrebu, proizvodni pogoni se nalaze u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji, a kompanije i predstavništva u 8 zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.