open-navfaktor-logo
search
SDA Velika Kladuša
Vlast nije privilegija već velika odgovornost
Lakše je kritikovati nego raditi, ipak prihvatili smo se tog posla i radimo ga savjesno i odgovorno - rekao je Ćufurović
10.09.2018. u 09:35
get url
text

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Velika Kladuša održao je sinoć tribinu na kojoj su pred više od 400 članova i simpatizera predstavljeni kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti, te rezultati rada kadrova SDA na području općine Velika Kladuša.

Predsjednik OO SDA i kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Asmir Ćufurović istakao je da jedino SDA ima kvalitetne i kompetentne ljude koji znaju raditi za dobrobit građana.

- Vlast nije privilegija, već velika obaveza. Vlast nisu službena auta ni skupštinski paušali. Vlast je konstantni rad na jačanju države na svim nivoima. Svjesni smo odgovornosti prema građanima koju smo na sebe preuzeli formirajući vlast. Lakše je kritikovati nego raditi, ipak prihvatili smo se tog posla i radimo ga savjesno i odgovorno - rekao je Ćufurović.

Ćufurović se osvrnuo i na učestale kritike na adresu Sarajeva koje ovih dana stižu iz redova opozicije.

- Mi u Kladuši sjećamo se dobro ko nas je 1990. godine uvjeravao da nas Sarajevo ne voli, da smo zapostavljeni, zaboravljeni, da se moramo odvojiti od naše države. I svi znamo kako je to završilo - kazao je, te dodao da se SDA borila i borit će se uvijek za jedinstvenu i cjelovitu BiH sa Sarajevom kao glavnim gradom i neće dopustiti da se Krajišnike huška protiv Sarajeva zarad sitnih političkih poena.

Husnija Kudić, kandidat za Parlament Federacije BiH, naglasio je da je Kladuša dokaz da finansijska podrška Sarajeva Krajini u ovom mandatu nije izostala, i to čak i uprkos potpunoj nesaradnji lokalne vlasti.

- Samo kroz projekte Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kladuški poljoprivrednici su ostvarili podršku od blizu dva miliona KM, dok općina participira u mnogim značajnim projektima poput IFAD-a i WATSAN-a - istakao je Kudić.

Prisutnima su se obratili i ostali kandidati za Skupštinu USK Semra Pajazetović i Ćamil Ćuturić, te Senad Kajdić, kandidat za Parlament Bosne i Hercegovine, a predstavljena je i kandidatura Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.