Vozilo se prevrnulo

Vojnici OSBiH pomagali unesrećenim Crnogorcima na Rogoju

Objavljeno: 24.06.2019. u 15:01

Brzom intervencijom pripadnika Oružanih snaga BiH tri crnogorska državljanina, dva muškarca i jedna žena, izvučeni su iz vozila i ukazana im je prva pomoć

FOTO: MOBIH

Pripadnici 1. voda 1. čete Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH jutros su pritekli u pomoć crnogorskim državljanima koji su na Rogoju kod Trnova uslijed mokrog puta izgubili kontrolu nad vozilom i prevrnuli se na krov.

- Brzom intervencijom pripadnika Oružanih snaga BiH tri crnogorska državljanina, dva muškarca i jedna žena, izvučeni su iz vozila i ukazana im je prva pomoć. Nakon toga, pripadnici Oružanih snaga su osigurali mjesto nesreće, vozilo je vraćeno na točkove i izvučeno na put - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Foto: MO BiH

Pored toga, pripadnici Oružanih snaga BiH su osigurali i prijevoz za crnogorske državljane do planinarskog odredišta u općini Pale te pozvali službu za prevoz oštećenog vozila.

- Pripadnici 1. voda 1. čete Deminerskog bataljona OSBiH vrše operacije deminiranja na Rogoju na dvije lokacije, a ovim humanim gestom je još jednom pokazano da su pripadnici Oružanih snaga BiH u službi svih građana - naveli su iz MOBiH-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije