open-navfaktor-logo
search
Priveden na triježnjenje
Vozač auta koje se sinoć "okupalo" u zeničkoj fontani kažnjen novčano i oduzeta mu vozačka
Vozaču je zbog počinjenih prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, dva kaznena boda, kao i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca
20.06.2019. u 20:01
get url
text

Vozač automobila "renault" koji je sinoć završio "na kupanju" u fontani na kružnom toku na ulazu u Zenicu, bio je pijan, a prilikom alkotestiranja izmjereno mu je 2,26 promila alkohola u krvi, potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Nesreća se dogodila sinoć, oko 20.45 sati, kada je vozač D. S. (1987) iz Zenice, upravljajući vozilom, kretao se ulicom Zmaja od Bosne u pravcu Blatuše i dolaskom do raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i "uletio" u fontanu.

Tom prilikom, na fontani i vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok je vozač zadobio lakše tjelesne povrede.

- Izvršenim alkotestiranjem policijski službenici su utvrdili prisustvo alkohola u organizmu vozača u vrijednosti od 2,26 g/kg alkohola u krvi (promila), nakon čega je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Centar do otrežnjenja - kazali su iz MUP-a ZDK.

Iz MUP-a dodaju da je na mjestu nesreće obavljen uviđaj, a vozaču je zbog počinjenih prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, dva kaznena boda, kao i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca.

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojim mogu upravljati
vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju. Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima kada su pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama, kao i nesreća sa većom materijalnom štetom, kao što se radi u ovom slučaju. Posebno naglašavamo da će evidentirani i utvrđeni slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani a nesavjesni vozači sankcionisani - poručeno je iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.