Banja Luka

Vozilo pronađeno u dvorištu njegovog oca: Lažno prijavio da mu je ukraden skupocjeni "BMW"

Objavljeno: 07.05.2019. u 12:24 Autor: B. S.

Kako saznajemo, vozilo je nađeno u krugu firme "Eurogeming" čiji je vlasnik Zoranov otac Dario Brkić

FOTO: Ilustracija

Banjalučka policija rasvijetlila je lažnu prijavu krađe skupocjenog "BMW M4" vrijednog oko 100.000 KM.

Policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka je sinoć oko 3.30 sati Zoran Brkić iz Banje Luke prijavio da mu je nepoznata osoba tokom noći ukrala automobil marke "BMW M4" koji je bio parkiran u ulici Đure Đakovića, a čija je vrijednost oko 100.000 КM.

- Odmah nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji na osnovu kojih su utvrdili kontradiktornosti u zaprimljenoj prijavi, a nedugo zatim i pronašli vozilo u dvorištu firme vlasnika koji je u rodbinskoj vezi sa prijaviteljem – saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

Kako saznajemo, vozilo je nađeno u krugu firme "Eurogeming" čiji je vlasnik Zoranov otac Dario Brkić.

O sve je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela lažno prijavljivanje i da se protiv Brkića u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije