open-navfaktor-logo
search
Ministar pojasnio
Vranić: Direktor Opće bolnice u Sarajevu ima saglasnost UO da radi privatno
U jeku pandemije koronavirusa kada bi svi zdravstveni kadrovi trebali biti angažirani na borbi protiv opasnog virusa koji svakodnevno odnose živote građana, neki ljekari rade privatno i njihov biznis cvate.
19.03.2021. u 13:49
get url
text

Jedna od tih ordinacija je i ona direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

S obzirom na to da je više puta javnost ukazivala na velike gužve ispred direktorove privatne ordinacije na Skenderiji, pitali smo ministra zdravstva Kantona Sarajevo da li doktor Gavrankapetanović ima dozvolu za obavljanje privatne prakse.

VEZANI TEKST - Privatluk u doba korone: Može li se biti "heroj u bijelom" za vlastiti džep?

Ministar zdravstva KS Haris Vranić za Faktor je kazao kako Ministarstvo zdravstva KS raspolaže imenima svih ljekara koji imaju saglasnost svog poslodavca za dopunski rad, pa tako i Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš, "osim imena ljekara uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji od 2016. godine nije dao niti jednu saglasnot za dopunski rad".

- Regulisano je to u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti FBiH, čl. 162, Komisija za odobrenje dopunskog rada, a direktor je imao saglasnost za dopunski rad izdat od Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", što je u skladu sa Zakonom o ZZFBiH – kazao je Vranić, ističući kako ljekari privatnu praksu obavljaju poslije radnog vremena.

Fotografije ispred privatne ordinacije Gravrankapetanovića nastale su 15. marta u poslijepodnevnim satima, na dan održavanja vanredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, kojoj je direktor Opće bolnice prisustvovao online, kao i ostali učesnici. 

 

IMG_20210315_173316.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.