open-navfaktor-logo
search
Tviteraši o Tegeltiji
VSTV Viber Official: Milane, neprijatno je...
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), nakon druge teške afere "Slučaj Sanja" ili "Potkivanje 2" koja je uzdrmala njegovu poziciju na čelu ove institucije, ali i VSTV općenito, na sve moguće načine proteklih dana pokušava skrenuti pažnju sa suštine priče.
30.11.2020. u 13:24
get url
text

Nakon snimka na kojem se čuje kako on i tadašnja članica VSTV-a Milijani Buha razgovaraju o imenovanju njene sestre Sanje Čegar u sud u Banjoj Luci, Tegeltija je u roku od 24 sata promijenio priču, od toga da je sve "čisto ko suza" do toga da je snimak montaža.

Pokušao je braniti se i time da mu je ugrožena sigurnost i život u Sarajevu. 

U nedjelju navečer Tegeltija je članovima VSTV-a putem Vibera poslao poziv da u srijedu navečer u Banjoj Luci održe "konsultativni sastanak", nakon čega bi bila održana i vanredna sjednica VSTV-a na kojoj bi se razmatrao slučaj "Potkivanje 2". Da stvar bude zanimljivija, očito je neko od članova VSTV-a njegovu poruku, tačnije screenshot poruke, proslijedio dalje, pa je ona dospjela u medije. 

Tegeltija je to pokušao iskoristiti kao argument za svoje tvrdnje kako je predmet obavještajnih praćenja, ali stvari su krenule u kontra pravcu. Naime, on je na Twitteru iznosio svoje teorije i tvrdnje čiji je cilj, sasvim očito, da skrenu pažnju sa suštine onoga što se čuje na snimku "Potkivanje 2". Međutim, korisnici ove društvene mreže nisu se dali zavarati... Neki od njih su jednostavno konstatovali da je neprijatno čak i posmatrati javnu blamažu VSTV-a i Tegeltije. 

Nakon prvobitnih reakcija na Tegeltijine tvrdnje, on je pokušao objasniti svoj prethodni tvit. Međutim, nije pomoglo. Ljudi se nisu dali zavarati. 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.