open-navfaktor-logo
search
Ne smije se šutjeti
Vujović povodom sjećanja na genocid u Srebrenici: Crna Gora mora da se suoči s ratnom prošlošću
Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je da crnogosko društvo mora da se suoči s ratnom prošlošću.
11.07.2020. u 11:56
get url
text

Delegacija opozicione Socijaldemokratske partije je, povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, položila vijenac na spomen-obilježje civilnim žrtvama rata u Podgorici. Vujović je kazao da crnogorska javnost ne smije šutjeti na zločine koji su se desili tokom devedesetih godina.

- Imamo situaciju da se u regionu i, nažalost, jednom dijelu crnogorske javnosti ne želi potpuno suočavanje s prošlošću i ne želi na pravi način sagledati uloga i pozicija određene ideologije koja je i omogućila i dovela do ovakvog zločina. Pred nama je i danas posebna obaveza da ne šutimo, da upozoravamo i podsjećamo na ono što se desilo da se to više nikada ne bi dogodilo - kazao je Vujović.

On je istakao da je obaveza svih dijelova crnogorskog društva da ukazuju na genocid u Srebrenici, ali i na sve ostale zločine počinjene tokom ratova u regionu. Vujović smatra da bez toga ne može biti pomirenja i izgradnje bolje budućnosti.

- Osam hiljada nevinih ljudi izgubilo je živote u jednom užasnom ratu koji je vođen u ime jedne velikodržavne ideologije. SDP je i tada bila na pravoj strani istorije i ukazivala na tu pogrešnu politiku. Nastavit ćemo to da činimo i dalje - kazao je on.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.