Rigorozna pravila

Young Boysi zbog UEFA-e morali prelijepiti kultni plakat

Objavljeno: 19.09.2018. u 16:19

UEFA je oduvijek bila rigozorna kada je riječ o sponzorima koji nisu i njeni sponzori, odnosno sponzori takmičenja pod njenim okriljem

Young Boys je grupnu fazu izborio u duelima sa zagrebačkim Dinamom

FOTO: EPA

Švicarski Young Boys večeras će debitovati u grupnoj fazi Lige prvaka, a na premijernom meču u elitnom fudbalskom takmičenju klub iz Berna će na svom stadionu ugostiti veliki Manchester United.

UEFA je oduvijek bila rigozorna kada je riječ o sponzorima koji nisu i njeni sponzori, odnosno sponzori takmičenja pod njenim okriljem.

Tako je klubovima zabranjeno da stadioni nose sponzorska imena tokom utakmica u UEFA-inim takmičenja, ali zabranjeno je i isticanje bilo kakvih reklama na stadionu i oko njega.

Tako je zbog pravila UEFA-e švicarski prvak morao prelijepiti staru fotografiju koja se nalazi kao plakat ispred stadiona Young Boysa, a na kojem su bile vidljive reklame, zbog čega su morale biti prelijepljene.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije