U prostorijama Općine Centar potpisan je protokol o realizaciji sredstava planiranih za sufinansiranje  projekta "Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2018/2019. godina“.

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, protokol je potpisao načelnik  Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Javnog preduzeća "Olimpijski bazen Otoka“ protokol potpisao direktor Enes Peštek.

Sredstva za realizaciju ovog projekta od 28.500 KM osigurala je Općina Centar. 

Prema ovom protokolu na Olimpijskom bazenu na Otoci (Bulevar Meše Selimovića 83b) biće provedena obuka učenika četvrtih razreda iz osnovnih škola iz Centra prema utvrđenom operativnom planu realizacije ovog projekta, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Naša služba je tokom proteklog perioda provela anketiranje učenika četvrtih razreda gdje se oko 570 učenika četvrtih razreda izjasnilo da žele proći obuku u školi plivanja. Uz saglasnost njihovih roditelja za učenike ćemo imati obezbijeđen prevoz od škole do bazena i natrag uz pratnju nastavnog kadra. Od narednog ponedjeljka su prvi termini plivanja za učenike Osnovne škole "Alija Nametak“ nakon čega slijede preostale škole i prema rasporedu naredna dva mjeseca će biti obuhvaćeno svih 11 osnovnih škola iz Centra - objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.