open-navfaktor-logo
search
Poticaj iz budžeta
Za podršku privrednicima u Srebrenici 30 hiljada maraka
Podsticaj je dobilo 30 korisnika iz kategorije zanatsko-preduzetničkih djelatnosti, ugostiteljskih radnji i taksista, a 12 korisnika nije ispunilo uvjete, kazao je Cvijetin Maksimović
17.12.2019. u 15:33
get url
text
Srebrenica

Općina Srebrenica objavila je preleminarnu listu korisnika na osnovu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima iz kategorije zanatsko-preduzetničkih djelatnosti registrovanih kod općinske uprave koji su tokom 2018. i 2019. godine aktivno poslovali.

Načelnik općine Srebrenica je u skladu sa zapisnikom komisije određene za ovaj javni poziv odredio preleminarnu rang listu korisnika za podršku održivom biznisu u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti na području ove općine.

- Podsticaj je dobilo 30 korisnika iz kategorije zanatsko-preduzetničkih djelatnosti, ugostiteljskih radnji i taksista, a 12 korisnika nije ispunilo uvjete. Nezadovoljni aplikanti mogu uložiti prigovor načelniku općine u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste. Svake godine Općina Srebrenica iz budžet izdvaja 30.000 KM za ovu stavku – kazao je Feni načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović.

Na nedavnoj održanoj tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica usvojen je budžet Općine za 2020. godinu u iznosu od 11.210.660 KM.

- Bez kreditnog zaduženja, ovaj budžet je uvećan za 1,2 miliona KM u odnosu na 2019. godinu. Iz godine u godinu imamo sve veći budžet. Nadamo se da ćemo u narednoj godini otvoriti još neke privredne subjekte, među njima i kamenolom - rekao je načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.