open-navfaktor-logo
search
Zbog toplotnog vala
Za razliku od FSBiH u Italiji brinu o zdravlju fudbalera: Otkazuje se start Serie A?
Lorenzo Casini, predsjednik italijanske Serie A, upozorio je da će teško biti započeti sezonu 13. augusta ukoliko se temperaturni rekord nastavi, jer bi se moglo dovesti u pitanje zdravlje igrača.
23.07.2022. u 13:20
get url
text

Liga u Italiji obično počinje krajem augusta ili početkom septembra upravo zbog visokih ljetnih temperatura. U predstojećoj sezoni planirano je da prvenstvo počne 13. augusta uz veliki broj utakmica tokom ljeta, zbog priprema reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru u novembru i decembru, prenosi Football Italia.

- Zabrinuti smo, jer ukoliko se nastave ovakve temperature bit će teško započeti sezonu 13. augusta - rekao je Casini.

Temperature u Italiji su već duže vrijeme izrazito visoke, što dovodi do šumskih požara. Voz je iskočio iz šina u La Speziji, jer su se šine iskrivile od vrućine, dok je Metro u Milanu vozio smanjenom brzinom nakon dostizanja kritičnih temperatura. U saopćenju Milanskog metroa navodi se da je temperatura šina na trasi Linea 2 na otvorenom dostigla 60 stepeni.

I dok Italijani brinu o zdravlju fudbalera u FSBiH ne mare za time. Potvrđuje to i činjenica da će se neke utakmice po paklenoj vrućini, pa će tako recimo, u nedjelju od 17 sati na teren fudbaleri Borca i Sarajeva. Pitamo se samo kako bi reagovali pojedini direktori koji brinu o takmičnju u FSBiH kada bi morali samo da stoje 90 minuta na 30 i više stepeni Celzijusa... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.