Ona je naglasila da je izuzetak optuženi Saud Nišić za kojeg je kazala da je jedini iskazao iskreno kajanje zbog krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Osim Sefića, koji se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja i nepružanja pomoći povrijeđenim djevojkama nakon saobraćajne nesreće, u ovom predmetu zbog pomoći prvooptuženom nakon počinjenog krivičnog djela optuženi su Nišić, te Dino Alić, Sara Sefić i Amar Salihović.

Knežević je u svom izlaganju danas istakla da je Tužilaštvo KS provedenim dokazima i saslušanjem svjedoka dokazalo krivična djela koja se optuženima stavljaju na teret. 

Sudu se  danas obratila i Adela Duraković, opunomoćenica oštećenih porodica Selme Agić i Edite Malkoč, koja je u svom obraćanju pokušala približiti barem dio boli koju osjećaju porodice poginulih djevojaka.

-Od početka postupka bilo je provokacija od strane optuženih, smijeha, Sara Sefić je psovala ocu Selme Agić, ali oni su ostali dostojanstveni i nisu odgrovarali na ove provokacije - kazala je Duraković. 

Kroz suze Vijeću se obratila i sestra Edite Malkoč, Enesa Kekić, koja je u potresnom obraćanju kazala kako su Edita i Selma bile takve kakvi nijedno od pet optuženih nikada neće biti.

- Bile su smirene, čvrsto na zemlji, vesele, nasmijane, poslušne. Sjećajući se na njih sve ovo vrijeme, nismo našli da su ijednom prema nekome bile nekulturne. Edita je ubijena, a Sefić ju je ostavio sa Selmom da leži na cesti. On se nije predao policiji, već je, kako je portparol MUP-a Novi Pazar tada kazao, uhapšen. Porodice Malkoč i Agić su od porodice Sefić oko mjesec nakon nesreće na adrese dobile identično isprintano pismo. On se nikada nije pokajao za ono što je učinio. Gospođo i gospodine Sefić, da ste nam došli u kuću, da ste nam se barem jednom obratili, ne bismo vas ovako doživljavali - kazala je sestra stradale studentice.

Otac Selme Agić također je danas zatražio adekvatne kazne za optužene.

– Razlika između porodice Sefić i porodice Agić je Selmin mezar. Oni će svog sina imati, a ja svaki dan idem na njen mezar  - kazao je Agić.

Predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović kazao je da će na sljedećem ročištu, koje je zakazano za 12. setembar, završne riječi iznijeti odbrana Sauda Nišića.

Na prethodnom ročištu koje je održano 22. avgusta tužiteljica Advija Hajdo Balta trebala je iznijeti završne riječi optužbe, ali je došla nespremna na suđenje, zbog čega je to odgođeno za današnji pretres. 

Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić zbog ovog propusta je najavila kako će protiv tužiteljice Hajdo Balta podnijeti disciplinsku prijavu Uredu disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.

Naime, iako je na ranijem ročištu u predmetu Sefić najavljeno da će tog dana biti započeto iznošenje završnih riječi Tužilaštva KS i odbrane optuženih Sefića i njegovih pomagača, tužiteljica Hajdo Balta je nakon saslušanja dodatnog svjedoka i ulaganja materijalnih dokaza, kazala kako joj je potreban još jedan dan za pripremu završnih riječi.