open-navfaktor-logo
search
Izborna konferencija
Žarko Vujović izabran za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Tuzla
Kako navode iz ove stranke, podatak da je u Tuzli pristupilo oko 1.700 osoba daje novi podstrek i vjetar u leđa
17.01.2020. u 22:41
get url
text
get url
text

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine prerastaju u ozbiljan politički subjekt. Nakon Osnivačke skupštine i četiri mjeseca rada iza njih, Socijaldemokratama BiH na prostoru BiH je pristupilo više od pet hiljada građana, saopćeno je iz ove stranke.

Večeras je u hotelu Mellain u Tuzli više od 220 delegata iz 22 Mjesne organizacije SDBiH Tuzla biralo predsjednika, te Gradski i Nadzorni odbor. Na Izbornoj konferenciji, za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Tuzla izabran je Žarko Vujović.

- Način na koji smo mi birali članove Gradskog odbora do sada nije zabilježen. Prije svega, došli su iz Mjesnih organizacija, jer mi težište prebacujemo upravo na Mjesnu organizaciju, na probleme mjesne zajednice koje su bile do sada zapuštene i smatram da ne može biti granica između mjesnih zajednica, gradskih i prigradskih. Sa druge strane, želimo da naša politika bude transparentna, jer mi na kraju krajeva trošimo javni novac, novac svih građana - istakao je novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla Vujović.

Kako navode iz ove stranke, podatak da je u Tuzli pristupilo oko 1.700 osoba daje novi podstrek i vjetar u leđa kada je u pitanju borba za svakodnevno osiguranje boljeg života građana Tuzle, TK i BiH.

{$galerijaFotografija}

- Prije svega želim da čestitam novoizabranom rukovodstvu Gradske organizacije SDBiH. Borimo se za državu BiH i sve njene građane. Smatramo da ulaskom u vlast treba da popravimo stanje u društvu i da svi osjete boljitak, a ne samo pojedinci koji su se smjestili u Parlamente. Kod nas se odluke donose demokratski, a ne po direktivi iz Sarajeva, Konjica ili Gruda. Ne trebamo se više predstavljati, mi smo jedina socijaldemokratska stranka/partija, politička organizacije u Bosni i Hercegovini koja je registrovana u Tuzli, u srcu socijaldemokratije i smatramo da je to naš veliku plus. U BiH ne postoji mnogo lijevih političkih opcija, imate ih ukupno četiri - rekao je Enver Bijedić, predsjednik SDBiH.

Nakon Brčkog i Zenice, te Banovića, Srebrenika i Kladnja u TK, Tuzla će biti četvrta organizacija koja će formirati svoju Gradsku organizaciju u Tuzlanskom kantonu.

Izborne konferencije u ostalim opštinama i gradovima TK održati će se do početka februara, Živinice 22.01., Gradačac 26.01. i Lukavac 27.01.2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.