Akcija u 10 gradova

Zašto su Vijećnica i Šeherćehajina ćuprija promijenili boju

Objavljeno: 01.10.2018. u 22:03

Osvijetljeni su i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima...

Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke FOTO: THINKPINK

Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju, zvanično je započeo “Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke”.

- Na ovaj način pridružili smo se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti. Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno”, u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata - saopćila je ta mreža.

Uz podršku Grada Sarajeva, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u ružičasto su obojeni Vijećnica i Šeherćehajina ćuprija.

Osvijetljeni su i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, Hotel "Tuzla", Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola "Silvije Strahimir Kranjčević" u Livnu i most u Visokom.

Jučer je održana 11. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure", za koju se registrovalo rekordnih više od 8.000 učesnika.

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije