Kako su jutros saopćili, Klub zastupnika SDA stava je da se tačnost iznesenih navoda mora provjeriti, kako zbog digniteta Skupštine i zastupnika, tako i zbog povjerenja građana u transparentnost rada javnih ustanova.

VEZANI TEKST - Misterija Konakovićeve diplome: Fali li mu ispita u indexu, jesu li neki predmeti upisivani duplo?

- Zahtjev sadrži više od četrdeset pitanja koja se odnose na ispunjenost uslova za sticanje diplome, te okolnosti završetka prvog i drugog ciklusa studiranja zastupnika Konakovića. Neka od pitanja tretiraju datume prijave polaganja svih pojedinačnih ispita, uslove polaganja završnog ispita, okolnosti zakazivanja i odbrane magistarskog rada, te okolnosti ranijeg inspekcijskog nadzora u ovom slučaju.

Klub zastupnika SDA u Skupštini KS ukazao je na društvenu osjetljivost i veliku zainteresiranost javnosti za ove navode, te zahtijevao blagovremeno postupanje i dostavljanje Obavještenja u previđenom zakonskom roku. Klub zastupnika SDA u Skupštini KS uputio je i zahtjev o blagovremenom dostavljanju zapisnika o inspekcijskom pregledu, te kopiju dokumentacije na osnovu koje će se provjeriti i razjasniti navodi iz prijave - navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.