Istočno Sarajevo

Zatražen pritvor osumnjičenom za ubistvo oca

Objavljeno: 18.09.2018. u 14:51 Autor: B. P.

Kako nezvanično saznajemo, Božić se tokom ispitivanja branio šutnjom

FOTO: Muhidin Živojević

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu nakon ispitivanja predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Nenadu Božiću sa Pala, koji se sumnjiči da je jučer u porodičnoj kući kuhinjskim nožem ubio svog oca Veljka Božića, potvrđeno nam je iz ove pravosudne institucije.

Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Sarajevu, a pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. Osim toga, pritvor je zatražen i zbog  vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od deset godina ili duže, te zbog opasnosti da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti. 

Kako nezvanično saznajemo, Božić se tokom ispitivanja branio šutnjom. 

On je uhapšen jučer ujutro nakon što su ga komšije vidjele krvavog u dvorištu porodične kuće, a navodno je držao i nož u ruci. 

Motiv zbog kojeg je ubio svog 80-godišnjeg oca još nije poznat.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije