Mito i korupcija

Zatraženo produženje pritvora za uhapšene u akciji "Tower"

Objavljeno: 09.08.2019. u 11:31

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela

Privođenje Elvedina Mahmutovića

FOTO: Damir Hodžić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Općinskog suda da za još dva mjeseca produži pritvor Elvedinu Mahmutoviću (42) i Sedinu Halilagiću (58), koje su pripadnici FUP-a, uz asistenciju OSA-e, uhapsili prije mjesec u akciji "Tower" zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Mahmutović, generalni direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina "Sarajevo Towera", sumnjiče se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Sedin Halilagić prilikom privođenja u Tužilaštvo KS                FOTO: DAMIR HODŽIĆ

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela.

Pripadnici FUP-a su u sklopu akcije "Tower" pretresli i prostorije stambeno-poslovnog objekta "Panamera" na Ilidži, gdje su pronađeni predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije