open-navfaktor-logo
search
Neobičan slučaj
Zatvorenici spasili život policajcu: "Ova priča ilustrira da heroji dolaze u različitim uniformama"
Terry Loveless, Walter Whitehead i Mitchell Smalls, zatvorenici okružnog zatvora Gwinnett u Georgiji, zajedno su spasili zamjenika šerifa Warrena Hobbsa nakon što je policajac pao u nesvijest ranije ovaj mjesec.
01.08.2020. u 10:29
get url
text
Zatvorenici

Tri zatvorenika su bila zatvorena u svojim ćelijama, a kada su primijetili da policajac teško diše i ruši se, počeli su lupati po zidovima ćelije i vikati "upomoć", piše New York Post.

Zbog njihovog vikanja Hobbs je došao k sebi iz nesvjesnog stanja i uspio je stisnuti dugme za otvaranje vrata ćelija.

Zatvorenici su tada nazvali 911 i pozvali pomoć. Policajac je u bolnici završio 10. jula, gdje su utvrdili da je pretrpio srčani udar. Nakon par dana je otpušten kući na oporavak.

Kako bi zahvalio zatvorenicima i njihovoj hrabrosti, glavni šerif Lou Solus za cijeli je odjel zatvora napravio "pizza party".

- Cijenim što su zatvorenici napravili za mene. Ovo mi je podsjetnik da se prema svima trebam ponašati pristojno i uljudno - izjavio je Hobbs koji se sada već oporavio.

Dok su pričali o dramatičnom incidentu, iz policije su rekli da je ishod mogao biti drugačiji da zatvorenici nisu reagirali tako brzo.

- Ova priča ilustrira kako heroji dolaze u različitim uniformama - dodali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.