Posjeta

Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić donirano 10.000 KM

Objavljeno: 27.08.2019. u 12:12

Trenutno nismo u dobroj finansijskoj situaciji i vaša pomoć će nam zaista dobro doći. Želja nam je stvoriti uslove evropskog standarda i zbog toga nam je potrebna podrška. U Zavodu je trenutno smješteno oko 350 štićenika, kazao je Salić

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić razgovarao sa direktorom Redžepom Salićem

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić boravio je u prostorijama JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, gdje je sa direktorom Redžepom Salićem potpisao protokol kojim se iz budžeta Općine Centar za 2019. godinu obezbjeđuju sredstva u iznosu od 10.000 maraka u svrhu nabavke mašina i sušilica za pranje veša.

Prilikom posjete načelnik Ajnadžić, zajedno sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcem, te pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić, obišao je prostorije Zavoda, gdje ga je direktor Salić upoznao sa načinom rada i trenutnom situacijom u Zavodu.

- Prije svega želim vam se zahvaliti na posjeti. Trenutno nismo u dobroj finansijskoj situaciji i vaša pomoć će nam zaista dobro doći. Želja nam je stvoriti uslove evropskog standarda i zbog toga nam je potrebna podrška. U Zavodu je trenutno smješteno oko 350 štićenika - kazao je Salić.

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju.

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi, saopćeno je iz Općine Centar. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije