open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Zbog dojave o bombi u Općinskom sudu odgođeno ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića
U Općinskom suidu u Sarajevu danas je u 12 sati trebalo biti održano pripremno ročište povodom tužbe Alise Mutap, koju je podnijela protiv Muriza Memića zbog klevete. 
11.05.2021. u 12:36
get url
text

Ročište je, međutim, odgođeno, jer je nepoznata osoba, jutro oko 9 sati Sudskoj policiji dojavila da je u zgradi Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu postavljena eksplozivna naprava. 

Svi uposlenici i stranke odmah su evakuisani iz zgrade Suda, a policija je izašla na mjesto događaja i obavlja KDZ pregled.

{$galerijaFotografija}

Kako nam je potvrđeno iz Suda, ročište po tužbi Alise Mutap je odgođeno, dok bi ročišta zakazana od 13 sati trebala biti održana. 

Alisa Mutap je, podsjetimo, podnijela tužbu protiv Memića i podnijela odštetni zahtjev kojim na ime nematerijalne štete potražuje 3.000 KM jer ju je, kako je navela, Memić u svojim javnim istupima oklevetao.

Podsjetimo da je i prošlo ročište, koje je trebalo biti održano 25. februara ove godine, također odgođeno, jer su advokati bili u Sudu BiH, gdje se održavalo ročište za određivanje pritvora ocu Alise Mutap Zijadu Mutapu, te Hasanu Dupovcu, nekadašnjem šefu Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS.

Njih dvojica su pod istragom Tužilaštva BiH, koje ih sumnjiči za ometanje istrage u slučaju stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži.

20210511104558_0J4A1229.JPG
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.