open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Zbog napada na novinarku: Disciplinski postupak protiv trojice policajaca
MUP HNK najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika, koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a, te će provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom prema njima, poručeno je iz MUP-a HNK
07.06.2019. u 16:23
get url
text

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske kantona pokrenulo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika iz Policijske stanice Jablanica S. R. te još dvojice policijskih službenika Policijske uprave Mostar, koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava ispred mesnice "Husić", saopćeno je iz MUP-a HNK.

Kako navode, policijski službenik PS Jablanica S. R. na jednom lokalnom portalu je komentarisao napad na novinarku Melihu Smajkić, te je omalovažavao i vrijeđao, kako nju lično, tako i novinarski poziv.

Tim svojim postupkom je, navode iz MUP-a, prekršio Zakon o službenicima HNK-a te se ogriješio o policijski kodeks.

Policijski službenici PU Mostar LJ. K. i S. G. koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava, navode iz MUP-a, nisu pravovremeno reagirali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su osobi koja je izazvala incident uručili prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

- MUP HNK najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika, koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a, te će provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom prema
njima - poručeno je iz MUP-a HNK.

Apeluju i na građane da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNK.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.