open-navfaktor-logo
search
MUP ZHK
Zbog pljačke pumpe na Bijači privedena jedna osoba, za ostalima se još traga
Nakon pljačke, "audijem A6" pobjegli prema Mostaru. Vozilo je kasnije nađeno zapaljeno
13.05.2019. u 18:44
get url
text

Policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona priveli su jednu osobu iz Širokog Brijega za koju postoje indicije da se može dovesti u vezu sa oružanom pljačkom  koja se sinoć oko ponoći dogodila na benzinskoj pumpi na Bijači, saopćeno je iz MUP-a ZHK.

- Nad osumnjičenim je otvorena kriminalistička obrada koja je u toku - naveli su iz MUP-a.

Za ostalom trojicom osumnjičenih i dalje se traga.

- Policijski službenici MUP-a ZHK i MUP-a HNK provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja ovog krivičnog djela. O svim poduzetim mjerama i radnjama obaviješteno je Tužilaštvo u Širokom Brijegu - navode iz MUP-a.

Ranije je iz MUP-a HNK saopćeno da je policiji poznat identitet osoba osumnjičenih da su sinoć uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkale benzinsku pumpu INA na Bijači, nakon čega su "audijem A6" krenuli bježati prema Mostaru.

Prema informacijama iz policije, nakon što je PU Mostar oko ponoći obaviještena od kolega iz Ljubuškog o oružanoj pljački, te da se osumnjičeni "audijem" udaljavaju prema Mostaru, odmah su pojačali nadzor na području grada i šire.

Četrdeset minuta kasnije dobili su dojavu da je u toku provala na benzinsku pumpu "Petrol" na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar - Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

- Locirano je blokirano vozilo marke "golf 5" bijele boje. Tri osobe naoružane s dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju i okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika - saopćeno je iz MUP-a HNK.

Zbog direktne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih povreda, policajci Interventne grupe PU Mostar ispaljuju hice u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar - Široki Brijeg.

- Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo "audi A6", za koje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršenju krivičnog djela. Pretresom vozila "golf 5" pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva te raznih predmeta koji se koriste pri provalama - kažu u MUP-u HNK.

Razmjenom operativnih informacija PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Mostar, utvrđen je identitet osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.