Presuda

Zbog pozdrava "Heil Hitler" Austrijancu 18 mjeseci zatvora

Objavljeno: 05.10.2018. u 17:00

Sudija Manfred Herrnhofer naveo je da je ovaj 35-godišnjak u kući držao stvari sa nacističkim simbolima, što je protivno zakonima ove zemlje

FOTO: Ilustracija

Sud u austrijskom Karntenu osudio je 35-godišnjaka na 18 mjeseci zatvora zbog pozdrava "Heil Hitler" upućenom prošle godine jednom policajcu u tom gradu.

Iz suda je potvrđeno da je muškarac u tom trenutku bio u alkoholiziranom stanju ali su tokom pretresa njegovog stana ipak pronašli stvari koje dokazuju da je simpatizer nacističke politike.

Sudija Manfred Herrnhofer naveo je da je ovaj 35-godišnjak u kući držao stvari sa nacističkim simbolima, što je protivno zakonima ove zemlje.

Istakao je da nije kažnjem samo zbog pozdrava kojeg je izgovorio u alkoholisanom stanju. Sudija je dodao i da je muškarcu, pored kazne, određeno da mora ići na terapiju za liječenje od alkoholizma.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije