Berlin

Zbog prijetećih e-mailova džamijama: Tokom racija u Njemačkoj privedeno šest osoba

Objavljeno: 09.10.2019. u 12:23

Do racija je došlo nakon istrage o 23 e-maila poslana primaocima širom Njemačke u razdoblju od dvije sedmice u julu ove godine, koji su, između ostalog, sadržavali prijetnje bombaškim napadima

FOTO: Ilustracija (Faz.de)

Tokom racija, izvedenih zbog prijetećih poruka koje su poslane elektronskom poštom džamijama, političkim strankama, medijima, prihvatnim centrima za migrante i drugima u Njemačkoj, privedeno je šest osoba.

Ministar unutrašnjih poslova njemačke savezne države Bavarske Joachim Herrmann, potvrdio je da su vlasti u jutarnjim satima pokrenule racije na području Bavarske, Baden-Wurttemberga, Saksonija-Anhalta i Turingija, a u vezi sa krajnje desničarskim prijetećim porukama.

Naveo je i da su puštene privedene osobe. Herrmann je rekao i da je u raciji učestvovalo 120 policajaca i da je zaplijenjen neki materijal.

Do racija je došlo nakon istrage o 23 e-maila poslana primaocima širom Njemačke u razdoblju od dvije sedmice u julu ove godine, koji su između ostalog sadržavali prijetnje bombaškim napadima. Autori su se potpisali kao "Narodni front", "Combat 18" ili "Krv i čast".

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije