Kako je saopćeno iz Granične policije, on je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Pripadnik GPBiH u činu višeg inspektora uhapšen je na području Velike Kladuše. U toku ovih aktivnosti, izvršen je pretres osumnjičenog policajca, kao i pokretnih stvari koje koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potječe iz izvršenja krivičnog djela.

- Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, te stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja - izjavio je povodom ovog događaja direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Tokom pripreme i realizacije planiranih aktivnosti korištena je specijalistička oprema koju je ovoj policijskoj agenciji donirala Vlada Savezne Republike Njemačke, naveli su iz GPBiH.