Reakcija Chelseaja

Zbog Salihamidžića Bayern će biti prijavljen FIFA-i?

Objavljeno: 11.01.2019. u 11:18

Klub sa Stamford Bridgea želi da se uvjeri da li je Bayern povrijedio pravila FIFA-e, jer su kontaktirali fudbalera koji ima važeći ugovor do 2020. godine

Hasan Salihamidžić

FOTO: TWITTER

Minhenski Bayern u ovom zimskom roku, ali i narednog ljeta, želi napraviti veliku rekonstrukciju tima. Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić već je napravio jedan veliki posao, dogovorio je dolakaz Benjamina Pavarda, ali tek na ljeto.

Njemački velikan prati i osluškuje situaciju na fudbalskom tržištu, što je u jednoj od svojih izjava potvrdio i bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, no čini se da popularni Braco radi puno više osim što "praćanje i osluškivanja".

Naime, Bayern želi angažovati 18-godišnjeg fudblera Chelsea Callum Hudson-Odoija, a prema pisanju The Suna Plavci su spremi FIFA-i prijaviti Bayern.

Klub sa Stamford Bridgea želi da se uvjeri da li je Bayern povrijedio pravila FIFA-e, jer su kontaktirali fudbalera koji ima važeći ugovor do 2020. godine prije negoli su obavijestili njegov klub.

Pravila kažu da ni kontakt s menadžerom ili pripanicima porodice fudbalera nije dozvoljen, bez prethodnog obavješenja klubu s kojim igrač ima važeći ugovor.

Navodno, Chelseaju predstavlja problem to što ne može dokazati tvrdnje u kojima optužuje Bavarce za pregovore s njihovim fudbalerom, iako je poznato da je upravo Hasan Salihamidžić razgovarao sa članovima porodice Hudson-Odoija.

Iz cijele priče stoji želja Chelseaja da spriječi odlazak velikog taltenta po svaku cijenu, a Bayern je navodno za mladog fudbalera, prema izvorima engleskoj Skyja, sprema platiti 39 miliona eura obeštećanja.

Izvor:   The Sun/Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije