open-navfaktor-logo
search
Inspekcija naložila
Zbog velikog broja kupaca usljed Crnog petka privremeno zatvoreni ulazi dva tržna centra u Sarajevu
Zbog velikih gužvi nastalih zbog Crnog petka, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) Kantona Sarajevo su u popodnevnim satima naložili hitnu mjeru zatvaranja svih ulaza u tržnim centrima Bingo -Miljacka i SCC, uz naredbu o blokiranju liftova i raspoređivanju covid redara na ulazima u garaže.
26.11.2021. u 16:11
get url
text
Gužve

- Privremeno i kratkotrajno se blokiraju ulazi da bi se ispoštovale mjere u smislu dozvoljenog broja kupaca u zatvorenim prostorima, distance i obaveznog nošenja maske - kazali su Feni iz KUIP-a KS.

Naveli su da sanitarni inspektori u punom kapacitetu od ranih jutarnjih sati nadziru način uspostavljanja, praćenja i poštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim tržnim centrima na području KS i mjestima masovnog okupljanja,a zbog najavljenog vikenda velikih akcijskih prodaja, Black Frideya.

- Veće gužve do sada su zabilježene u SCC-u i Bingo City Centru u naselju Miljacka, ali inspektori u saradnji sa predstavnicima tržnih centara i uz asistenciju policijskih službenika nastoje osigurati da se cijeli proces odvija u skladu sa važećim naredbama Kriznog staba Federalnog ministarstva zdravstva, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i tokom vikenda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.