- Došlo je do prekida sjednice jer se nismo mogli usaglasiti oko datuma nastavka sjednice, no i to smo riješili. Klub Bošnjaka predlagao je datum za koji nam se činilo da je dug s obzirom da smo građanima Mostara ostali dužni nakon toliko godina neodržavanja izbora u gradu Mostaru i neizbora novoga gradonačelnika- izjavio je Zelenika nakon prekida sjednice Gradskoga vijeća.

Izrazio je nadu da će 10. februara, kada je zakazan nastavak sjednice Vijeća, imati kvorum i krenuti u drugi, treći krug izbora gradonačelnika Grada Mostara.

Zamjenik novoizabranog predsjednika Salem Marić nije krio zadovoljstvo što je Gradsko vijeće Grada Mostara uopće zasjedalo.

 - Drago mi je da je Gradsko vijeće zasjedalo i na konstituirajućoj sjednici postiglo puno pozitivne energije i pozitivnih rješenja te da smo dobrom voljom pokazali da možemo donijeti i zajedničke zaključke na kojima smo imali konsenzus  - poručio je Marić.

Mišljenja je kako to može biti dobra poruka kako za ovo Vijeće, tako i za građane Grada Mostara da ubuduće misle raditi za dobrobit svih.

On ne vidi, kaže, nikakav razlog da se na nastavku sjednice Vijeća u srijedu ne izabere gradonačelnik Grada Mostara.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Velibor Milivojević kazao je kako je danas urađen veliki posao te da se nada kako će u narednih nekoliko dana biti izabran i gradonačelnik Mostara.

- Nadam se da ćemo u razdoblju kroz nekoliko dana, 10. februara, doći i izabrati gradonačelnika te da ćemo konačno svi da se vratimo svemu onome što smo obećavali tijekom predizborne kampanje i da stavimo ponovo u fokus Mostar, Mostarce i građane - naglasio je Milivojević.

 Izrazio je zadovoljstvo što je izabran predsjednik Kluba srpskog naroda i zamjenika Gradskog vijeća, ali i što je postignut jedan odličan konsenzus i razumijevanje svih članova koji ulaze u taj klub.

- Siguran sam kada je u pitanju sve ono što su potrebe i prava srpske zajednice da ćemo imati konsenzus i da ćemo se svi zajedno zalagati za bolji život te zajednice u gradu Mostaru. Osobno mi je drago što je svo četvero nas izrazilo spremnost da u ovom gradu upravo pokušamo pokazati kako možemo biti faktor  pomirenja i da ponovo budemo pokretačka snaga koja će možda i okupljati ili dati neku novu, bolju sliku ovog grada - poručio je Milivojević.