Produžen mu pritvor

Zeničanin zbog premlaćivanja Volodera ostaje iza rešetaka

Objavljeno: 14.09.2018. u 09:48 Autor: A. B. Š.

Jasmin Fafulić zvani "Jale" iz Zenice pretukao je Mehu Volodera i nanio mu teške povrede zbog kojih je danas u stanju moždane kome

FOTO: ARHIV

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK,  Općinski sud u Mostaru  produžio je pritvor osumnjičenom Jasminu Fafuliću zvanom "Jale" iz Zenice, trenutno nastanjenom u Mostaru, zbog sumnje da je 7. augusta, u mostarskom naselju Bišće Polje, Mehu Volodera  iz Mostara više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata sa namjerom da ga ozljedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život oštećenog.

Voloder je tada zadobio višestruke frakture lobanje, otoka i nagnječenja mozga, unutarnje krvarenje u predjelu glave, te se oštećeni do danas nalazi u stanju moždane kome.

- Kako je osumnjičeni višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, te je iskazao izuzetnu odlučnost, upornost i kontinuitet u činjenju krivičnih djela, osoba kod koje do sada izrečene kaznenopravne sankcije nisu utjecale da se prestane baviti ovakvim ili sličnim radnjama, te na temelju priloženih dokaza, Općinski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora - stoji u obrazoženju odluke o produženju pritvora. 

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u saradnji sa MUP-om HNK Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije