Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK,  Općinski sud u Mostaru  produžio je pritvor osumnjičenom Jasminu Fafuliću zvanom "Jale" iz Zenice, trenutno nastanjenom u Mostaru, zbog sumnje da je 7. augusta, u mostarskom naselju Bišće Polje, Mehu Volodera  iz Mostara više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata sa namjerom da ga ozljedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život oštećenog.

Voloder je tada zadobio višestruke frakture lobanje, otoka i nagnječenja mozga, unutarnje krvarenje u predjelu glave, te se oštećeni do danas nalazi u stanju moždane kome.

- Kako je osumnjičeni višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, te je iskazao izuzetnu odlučnost, upornost i kontinuitet u činjenju krivičnih djela, osoba kod koje do sada izrečene kaznenopravne sankcije nisu utjecale da se prestane baviti ovakvim ili sličnim radnjama, te na temelju priloženih dokaza, Općinski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora - stoji u obrazoženju odluke o produženju pritvora. 

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u saradnji sa MUP-om HNK Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.