- On se sumnjiči da je u periodu od novembra 2012. godine do avgusta 2016. godine, u više navrata uplatio veće sume novca za koji se sumnja da je korišten za izvršenje krivičnih djela iz obalsti terorizma – saopćeno je iz MUP-a RS. 

Izvor iz istrage nam je potvrdio da se Krkić sumnjiči da je određenu sumu novca uplatio na račun Huseina Bosnića i to znajući da će novac biti upotrebljen za izvršenje krivičnih djela javno podsticanje na terorističke aktivnosti, zatim vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organizovanje terorističke grupe, a za koja je Bosnić kasnije i osuđen.

Isti izvor je  istakao da je Krkić Bosniću u više navrata od januara 2012. do februara 2013. uplatio oko 2.500 eura, a zatim od novembra 2011. godine do februara 2013. godine oko osam hiljada eura.

Takođe, topkom istrage je utvrđeno da je Krkić Sedinu Gulamiću u više navrata u periodu od septembra 2012. do avgusta 2016. godine uplatio ukupno oko 1.700 eura, kao i da je u decembru 2012. godine na račun "Military shopa" na Ilidži uplatio oko 8.0000 eura.

Podjećamo, policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i eksremizma MUP-a RS su 7. decembra 2017. godine, Republičkom javnom tužilaštvu RS, podnijeli Izvještaj protiv Krkića zbog sumnje da je počinilo krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti.

Takođe, pripadnici Policijske uprave Prijedor, tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka su 1. avgusta 2014. godine protiv Krkića podnijeli Izvještaj o izvršenom krivčnom djelu teško ubistvo dvije osobe u  Trnopolju.