Šator u Tuzli

Živimo pod kirijom i imamo kredit, a plaćeni stan čekamo osam godina

Objavljeno: 22.09.2018. u 13:20 Autor: J. Bojić

Kupci nekretnina u zgradi "15. maj", danas su postavili šator ispred objekta, u koji su trebali useliti prije deset godina

Almir Mehanović: Šator postavljen ispred nezavršene zgrade FOTO: FAKTOR

Na ovaj očajnički potez odlučili su se, jer se ne provode odluke Gradskog vijeća Tuzla, koje su preduslov da konačno uđu u posjed svojih nekretnina. Stambeno poslovni objekat (SPO) "15. maj" trebao je biti završen krajem 2009. godine, ali još nije useljiv. Objekat su gradili Direkcija za izgradnju Tuzla, koje je u većinskom vlasništvu Grada, i građevinska kompanija "Giprom".

- Šator će biti tu dok ne uđemo u posjed svoje imovine. U njemu će neko od nas dežurati 24 sata. Po odlukama Gradskog vijeća, obećanjima gradonačelnika i Gradske uprave mi smo trebali useliti do kraja avgusta. Oni trebaju riješiti ovaj problem, ljudi nemaju gdje, mnogi od nas su podstanari - kaže Mirsad Šuvalić, predsjednik, Udruženja kupaca "15. maj".

Za usljednje su ključne dvije odluke Gradskog vijeća Tuzla, jedna o zamjeni nekretnina, koja je preduslov za realizaciju druge odluke, o priključenju na vodovodnu, kanalizacionu mrežu, grijanje, ali i za priključenje struje.

- Stan smo kupili 2010. godine. Podigli smo kredit u švicarcima u "Hypo Alpe Adria" banci. Sva sreća da smo pri kraju s tim kreditom, ali u stan još nismo uselili. Djeci smo htjeli obezbijediti više prostora veće sobe, ali smo još uvijek podstanari, plaćamo kiriju i kredit - kaže jedan od kupaca Almir Mehanović.

Kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u zgradi "15. maj" ima oko 200. Svi zajedno u zgradu su uložili između 10 i 11 miliona maraka, ali još uvijek ne posjeduju nekretnine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije