Svi u pogonu

Zmajevi odradili prvi trening u Finskoj, nije im smetalo ni +30 stepeni Celzijusa

Objavljeno: 06.06.2019. u 19:59

Selektor Robert Prosinečki je na raspolaganju imao sve igrače kojima nije smetala ni temperatura od nekih 30-tak stepeni Celzijusa

Bh. tim su dočekali sjajni uvjeti

FOTO: N/FSBiH

Nakon kratkog odmora po dolasku u Tampere, fudbalski A reprezentativci su kasnije popodne, odradili prvi, od dva planirana treninga.

Selektor Robert Prosinečki je na raspolaganju imao sve igrače kojima nije smetala ni temperatura od nekih 30-tak stepeni Celzijusa.

Foto: N/FSBiH

Pomoćni trener Dragan Spasić kratko je prokomentarisao putovanje i današnji trenažni proces.

- Tri sata leta je zaista brzo prošlo. Mada smo očekivali toplo vrijeme, malo smo ostali zatečeni visokom temperaturom, posebno poslije kišnih dana u Sarajevu. Igrači su odradili sve što smo tražili, akcenat je ipak bio na laganim vježbama sa loptom kako bi ih pripremili za nešto jači ritam i taktički zahtjevnije vježbe. Zadovoljni smo njihovim pristupom i zalaganjem - kazao je Spaić.

Zvanični trening našeg tima na rasporedu je sutra na stadionu Tampere u 18 sati, a pola sata ranije održat će se i službena konferencija za medije.

Finci su svoju press konferenciju zakazali u 15.30 sati a nakon toga i trening u 16.30 sati.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije