open-navfaktor-logo
search
Gostovali u Skoplju
Zmajići ponovo izgubili, selektor Starčević, po običaju, ima objašnjenje
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Skoplju u prijateljskoj utakmici od Sjeverne Makedonije sa 0:1.
10.06.2022. u 22:17
get url
text

Jedini gol na utakmici postigao je Luan Abazi u 47. minuti utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Muhamed Šahinović, Tarik Kapetanović, Silvio Ilinković, Mihailo Trkulja, Aleksandar Kahvić, Saša Marjanović, Omar Beća, Enver Kulašin, Mladen Cvjetinović, Amar Tahrić, Luka Marjanac. Još su igrali: Nenad Nikić, Mustafa Šukilović, Dejan Popara, Tarik Ramić, Srđan Janjetović i Franko Sabljić.

- U prvom poluvremenu Sjeverna Makedonija je igrala agresivnije i kvalitetnije, te su stvorili više prilika. Tek negdje oko dvadesete minute smo uspostavili ravnotežu i počeli da igramo. Možda smo bili previše impresionirani jer imamo puno igrača na prelasku iz juniorskog u seniorski fudbal, a na drugoj strani je bila ekipa koja već igra kvalifikacije.

U drugom poluvremenu, nakon izmjena, utakmica je bila ravnopravna i mogu reći da smo pred kraj imali i bolje šanse. Možda smo mogli i da izjednačimo, ali kad se sve sabere i oduzme, protivnik je zasluženo pobijedio. Imamo dosta materijala za analizu i dosta prostora da kroz sutrašnji dan spremimo ekipu da odigra u nedjelju bolju utakmicu protiv Sjeverne Makedonije - rekao je Slobodan Starčević, selektor BiH.

Drugu prijateljsku utakmicu ove dvije selekcije odigrat će u nedjelju, 12. juna od 17 sati, također u Skoplju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.