open-navfaktor-logo
search
Pravni zastupnik
Zorko: Vranj je dobro i poriče svaku vezu sa optužbama
Pravni zastupnik Edina Vranja pred srbijanskim pravosuđem Boris J. Zorko izjavio je da se njegov branjenik osjeća dobro, da se sa njim postupa korektno, i da Vranj poriče svaku, čak i približnu vezu sa događajima zbog kojih ga istraga tereti.
16.09.2021. u 15:31
get url
text

Vranj je stava da je svjetlosnim miljama daleko od onoga što se navodi u optužnici, rekao je Zorko.

Slučaj se formalno odnosi samo na Vranja, naveo je Zorko ali je dodao da se ne može isključiti mogućnost da i neki drugi osumnjičeni budu uključeni u njega.

Ovaj slučaj, istakao je Zorko, postavlja pitanje za tužilaštva u Srbiji i Bosni i Hercegovini kako je moguće da se otvara istraga u jednom od njih ako je predmet već pokrenut u drugom tužilaštvu.

Zorko je podsjetio da je Tužilaštvo za ratne zločine BiH već pokrenulo postupak u ovom predmetu i da u njemu nije pronađen osnov za gonjenje Vranja.

Zorko je zato naglasio da se čini da nema saradnje između tužilaštava iako postoje normativni okviri saradnje među njima.

Vranj je uhapšen 12. septembra na graničnom prijelazu Uvac prilikom pokušaja ulaska u Srbiju zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u toku rata u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.