open-navfaktor-logo
search
Ugovor na pet godina
Zrinjski dobio generalnog sponzora
Prvaci jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog dobili su generalnog sponzora, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba.
15.12.2021. u 13:34
get url
text

- HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom želi potvrditi kako je s kompanijom M.T. Abraham Group potpisao Ugovor o generalnom sponzorstvu u trajanju na pet godina, odnosno do sezone 2025/2026. tokom kojih će M.T. Abraham Group biti glavni sponzor šesterostrukog prvaka BiH.

Društvena odgovornost i uključenost u zajednicu dvije su temeljne vrijednosti M.T. Abraham Group, a ulaganje u zajednicu, uz poslovne i etičke vrijednosti, imaju ključnu ulogu u uspjehu grupacije. U M.T. Abraham Groupu vjeruju da su kultura, obrazovanje i sport najbolje platforme za promicanje postignuća, kreativnosti i predanosti, posebno među mlađom generacijom.

Kao dio najvećeg sponzorstva u historiji kluba, HŠK Zrinjski će zajedno s M.T. Abraham Group razviti i obrazovni program koji će biti prilagođen mlađim uzrastima kluba i osigurati predanost izvrsnosti, kako na terenu tako i izvan njega, uz promicanje akademskih postignuća i budućih ciljeva mladih - stoji u saopćenju Plemića.

Povodom potpisivanja sponzorskog ugovora obratili su se predsjednik grupacije, predsjednik HŠK Zrinjskog, te kapiten kluba.

Amir Gross Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Group:

- HŠK Zrinjski Mostar jedan je od najznačajnijih klubova u regiji, te vodeći klub u Bosni i Hercegovini. HŠK Zrinjski ima velike planove u godinama koje su pred nama i želimo uložiti sredstva kako bi se ti planovi ostvarili. Odlučno, dosljedno i uz puno zalaganja naših navijača, uprave, trenera i igrača, želimo dati veliki doprinos kako bi HŠK Zrinjski Mostar uzletio do novih visina u domaćim i evropskim takmičenjima - poručio je Kabiri.

Denis Lasić, predsjednik HŠK Zrinjski Mostar:

- Želimo izraziti našu zahvalnost M.T. Abraham Group na čelu s predsjednikom Amirom Grossom Kabirijem koji je prepoznao HŠK Zrinjski kao jedan od najistaknutijih i najprestižnijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i njegovu značajnu ulogu u zajednici, kao i potencijal da nastavi rasti kao klub. Pred nama je dugogodišnja saradnja i uvjeren sam da će ta saradnja biti uspješna za obje strane - dodao je predsjednik kluba.

Nemanja Bilbija, kapiten HŠK Zrinjski Mostar:

- Glavni zadatak nas igrača i trenera je igra na terenu, a da bismo postigli dobre rezultate, osvajali trofeje i igrali u evropskim takmičenjima potrebna je finansijska stabilnost. Uz podršku M.T. Abraham Group nastavit ćemo pobjeđivati i ostvarivati zacrtane ciljeve - rekao je najbolji strijelac prvog dijela Premijer lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.