open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Zrinjski i Velež potpuno rasterećeni dočekuju gradski derbi: Želimo pokazati da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal
Sve je spremno za 41. mostarski gradski derbi Zrinjskog i Veleža.
09.05.2022. u 13:55
get url
text

Rivali za koje brojni poznavaoci fudbala u zemlji smatraju da u ovom trenutku predstavljaju najkvalitetnija dva tima u Bosni i Hercegovini, koplja će ukrstiti po treći put od početka sezone, a važno je naglasiti da je na prva dva derbija bolji bio tim Zrinjskog. Ipak, forma Veleža i činjenica da su kao i sutrašnji domaćin rezultatski potpuno rasterećeni obećavaju, pa je velika nada i navijača Rođenih.

Treneri Sergej Jakirović i Feđa Dudić na tradicionalnoj zajedničkoj konferenciji za medije najavili su igru za gol više i trijumf, javlja Anadolu Agency (AA).

- Svi vole pobijediti na derbiju. Očekujem dobru posjetu i da se dobro predstavimo. Na dva zadnja derbija se ispostavilo da se svi boje greške, što nadam se sutra neće biti slučaj. Nadam se da ćemo navijače obradovati novim bodovima. Što se tiče izostanaka, Hadžić, Bojo i Juranović su aut, Tičinović je na pola i vidjet ćemo na posljednjem treningu da li će biti spreman - rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

U Veležu se raduju derbiju prije svega što će to biti dobar test pred finale Kupa Bosne i Hercegovine, kao i iz razloga što će ovog puta Pod Bijelim brijegom biti i navijači Rođenih.

- Posljednje utakmice su potvrdile koliko je važno imati širinu. Kolega je u prošlom kolu odmorio ključne igrače. Za nas dobra provjera i vidjet ćemo i sutra šta možemo očekivati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Ako odigramo dobro, onda smo sigurno spremni za finale. Haskić nažalost neće biti u kadru, Radovac ima blago istegnuće zadnje lože, dok su ostali svi spremni i željno čekaju da utakmica počne. Drago mi je da će sutra Pod Bijelim brijegom biti i naši navijači. To će biti dodatna draž za derbi - rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Kapiteni Nemanja Bilbija i Denis Zvonić iza sebe imaju mnogo gradskih derbija. Očekivanja su svaki put velika.

- Moramo biti na visokom nivou, napredovati i biti što bolji. Mislim da će biti dobra utakmica, te da ćemo i mi i Velež ići na pobjedu - najavio je Bilbija.

Slično je i Zvonićevo razmišljanje.

- Jedva čekamo derbi. Svi smo motivisani i vjerujem da ćemo dati maksimum. Želimo podići samopouzdanje pred finale Kupa Bosne i Hercegovine, koje jedva čekamo - rekao je Zvonić.

Ovaj meč 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra sa početkom od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a čast da dijeli pravdu pripala je Harisu Kaljancu iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.