Međutim, mušterije moraju pomno planirati uživanje u kafi jer je kafić naručuje tek nakon što kupac to zatraži, kako bi osigurao svježinu. To znači da su potrebne oko dvije sedmice da stigne.

- Tada stupimo u kontakt s dečkima u Panami, oni ispeku kafu samo za tu priliku i zatim je pošalju privatnim avionom - objasnio je Mitch Johnson, vlasnik Brew Laba za australski 9News.

Otmjeno putovanje specijalne kafe bez sumnje pridodaje njenoj vrijednosti od 920 eura. Zrna ove kafe vrhunske su kvalitete i ocijenjena su iznad 90, a riječ je o oznaci koja određuje početak praga ljestvice najboljih zrna. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brew Lab Cafe (@thebrewlabcafe)

Nakon što zrna stignu, podvrgavaju se preciznom postupku kuhanja u Brew Labu koji uključuje prethodno navlažen filter i vodu kuhanu na tačno 94 stepena. Kafa prolazi kroz nekoliko postupaka prelijevanja, a svaki je savršeno tempiran kako bi osigurao savršen okus.

Nakon svega toga, vrijeme je za gutljaj. Je li vrijedan tolikog novca? Možda i jest ako volite piti čaj. 

- Većina ljudi, kada pije ovu kafu, kaže da je njihov prvi dojam da je to više poput čaja nego kafe - objasnio je vlasnik, dodajući kako je okus toliko dobar da izaziva suze radosnice. 

Ipak, u ovom su kafiću dostupne i povoljnije kafe, no i dalje su puno skuplje nego od prosjeka.  

- Dosta mušterija dolazi nam jednom sedmično kako bi isprobalo naše kafe od 60 i 120 eura - otkrio je vlasnik.