open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo
Žrtva sa djecom spas tražila u policijskoj stanici: Predložen pritvor banjalučkom nasilniku
On je prijetio bivšoj nevjenčanoj supruzi da će je ubiti i zaklati, a konstantno proganjanje je trajalo od 8. januara
15.01.2020. u 13:55
get url
text

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Banjalučanina Dragana B. (39), predložio je da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici. O prijedlogu za pritvor odluku će donijeti sudija Osnovnog suda Banja Luka. Osumnjičeni je navedeno krivično djelo počinio na štetu bivše supruge D. S., o čemu je Faktor jučer pisao.

On je prijetio bivšoj nevjenčanoj supruzi da će je ubiti i zaklati, a konstantno proganjanje je trajalo od 8. januara, da bi kulminiralo prekjučer kada joj je došao na radno mjesto u jedan banjalučki market i prijetio.

Nezvanično saznajemo da joj je prijetio i kako je donio pištolj i da će ubiti i sebe i nju, nakon čega je nesretna žena uspjela pobjeći i sve prijaviti policiji. Radi se o nasilniku koji duži period fizički i psihički zlostavlja ženu, što je više puta prijavljivala nadležnim organima, a prije četiri godine sa dvoje njihove djece boravila je i u banjalučkoj sigurnoj kući.

Nakon posljednjih prijetnji je, kako saznajemo, sa djecom otišla u nadležnu policijsku stanicu, te policajcima navela da iz straha neće napustiti policijske prostorije dok joj ne pomognu i ne zaštite je.

-Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Osumnjičeni Dragan B. je od ranije poznat policiji, a ranije je sumnjičen i za pokušaj silovanja u Banjoj Luci, prekršaje i krivična djela iz saobraćaja, te javnog reda i mira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.