New York

Zvizdić razgovarao sa predsjednikom Generalne skupštine UN-a

Objavljeno: 23.10.2019. u 14:36

BiH prepoznaje veliki značaj i važnu ulogu UN na globalnom nivou, rekao je Zvizdić

Zvizdić i Bande u New Yorku

FOTO: VMBiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u New Yorku sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Tijanijem Muhamedom Bandeom i čestitao mu na odličnom predsjedavanju 74. zasjedanja.

Izrazio je zahvalnost i podržao napore Ujedinjenih nacija u cilju unapređenja najviših ciljeva, što doprinosi jačanju uloge UN-a u svijetu.

-BiH prepoznaje veliki značaj i važnu ulogu UN na globalnom nivou. Svjesni smo da se kontinuirano radi na iznalaženju najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme sa kojima se savremeni svijet susreće. Bosna i Hercegovina kontinuirano prati i u skladu sa mogućnostima jača kapacitete u borbi protiv terorizma, međunarodnog kriminala, borbe protiv nelegalne trgovine ljudima i podstiče zaštitu planete od uništavanja izazvanog ljudskim faktorom - rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić, saopćilo je VMBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije