open-navfaktor-logo
search
Ležerno je u trendu
Mokra kosa, slobodni valovi, pletenice: Najpopularnije ljetne frizure
Frizeri predlažu nekoliko frizura koje možete nositi u svakoj prilici tokom ljetnih mjeseci, od plaže do večernjeg izlaska
10.08.2019. u 08:02
get url
text

Frizure bi tokom ljeta trebale biti ležerne i odavati utisak kao da se niste previše trudili. Puštena, pokupljena u neuredni rep ili punđu ili upletena u pletenicu sve je u trendu i prepušteno na volju.

Savjetuju to frizeri i predlažu nekoliko frizura koje možete nositi u svakoj prilici tokom ljetnih mjeseci, od plaže do večernjeg izlaska.

"Wet look"

Mokru kose proslavila je Ursula Andress u filmu „Dr. No.“ Riječ je o prvom filmu iz serijala o agentu Jamesu Bondu koji je snimljen davne 1962. godine. No, unatoč tome ova je frizura i danas rado viđena diljem svijeta, bez obziru na dužinu.

Slobodni valovi

Ovaj tip frizure s razdjeljkom na sredini uistinu je zahvalan, jer pristaje različitim oblicima lica. Ipak najbilje odgovara ženama s prirodno valovitom kosom. Stoga ovo ljeto ne pokušavajte ukrotiti svoje valove četkom ili peglom već ih pustite.

Morski valovi

Ljepotice poput Blake Lively i Brooklyn Decker proslavile su morske valove (beach waves) koje najbolje pristaju ženama sa srednje dugom i dugom kosom.

Klasična punđa

Žene sa poludugom kosom lako će je pokupiti u klasičnu nisku ili srednje visoku punđu kakvu na plaži voli nositi, primjera radi, Jessica Alba.

"Top knot" punđa

Ako imate dugu kosu, ležerno svezana niska punđa možda vam neće odgovarati, zbog toga što zbog količine i težine kose može padati na vrat i smetati vam. Zato probajte napraviti popularnu punđu koja se veže na vrh glave i koja će ukrotiti kosu.

Pletenice

Jedna ili više njih, tanko ili deblje ispletena - izbor je na vama. Pletenice su jedna od najpopularnijih ljetnih frizura.

Visoki rep

Visoko konjiski rep je jedna od najpopularnijih ljetnih frizura koja nikada ne izlazi iz mode. Najpraktičnija verzija vezanja repa u vlastitoj ljetnoj verziji može biti maksimalno „neuredna“, pa se ne zamarajte kosom koja strši.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.